0312 363 39 87
0542 265 58 24
info@bilimop.com.tr

SKOLYOZ KORSE

protez-ortez

Skolyoz nedir?

Skolyoz bir omurga eğriliğidir.Sağlıklı bir omurgada arkadan bakıldığında omurlar düz bir hat şeklinde uzanırken, skolyoz söz konusu olduğunda omurlar sağa veya sola doğru eğrilir ve aynı zamanda kendi eksenleri etrafında döner.Omurgadaki eğrilik “C harfi şeklinde” tek bir eğri olarak ya da “S harfi şeklinde” iki eğri olarak gelişir.Skolyoz, her yaş grubunda görülmekle birlikte tanı konma ergenlik yaşına kadar sürebilmektir.

Skolyozun belirtileri nelerdir?

Skolyoz erken saptandığında tedavisinde başarı elde etmek mümkün olabilmektedir. Ancak zamanında tanı konulmaması durumunda ilerleyen omurga eğrilikleri çocukların normal gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir. Skolyozun en sık rastlanan belirtisi omurgada görülen anormal eğriliktir.

Kötü duruş ve omuz seviyeleri arasında eşitsizlik, bel çukurlarındaki asimetri, bel kemiğinde bir tarafın öne çıkıntı yapması, sırtta bir tarafta kemik kabarıklık (kürek kemiğinde tümsek görünümü), vücut dengesinde sağa yada sola kayma şeklinde belirtiler gözlenir.

Başlıca skolyoz tipleri

  • İdiyopatik(nedeni bilinmeyen) skolyoz
  • Konjenital(doğuştan) skolyoz
  • Nöromusküler skolyoz

Bunların dışında, nörofibromatozis, çeşitli romatizmal hastalıklar, osteogenezis imperfecta, marfan sendromu, Ehler Danlos gibi çeşitli bağ dokusu hastalıkları, omurga kırıkları, omurga enfeksiyonları, Morquio, Gaucher hastalığı gibi çeşitli metabolik hastalıklar ve bazı genetik sendromik hastalıklar skolyoza neden olabilir.


  • protez-ortez
  • protez-ortez

Skolyozun tedavisi

Büyümenin en hızlı yaşandığı ergenlik döneminde semptomlarının görülme sıklığı artan skolyoz tedavisinde başarılı sonuçlara ulaşabilmek için erken dönemde müdahale edilmesi gerekir.Tanı sonrası uygun korseleme işlemi tedavi sürecini olumlu yönde etkilemektedir.Eğitimini tamamlamış, alanında uzman ekip kadromuz alçı ve RODIN 4D tarama sistemi ile korse modellemesi yapmaktadır.

Merkezimizde korseleme işlemi sonrasında belirli periyotlarla hasta kontrolleri yapılmaktadır.Bu kontroller firmamız bünyesinde bulunan DIERS Formetic 4D görüntüleme ve analiz cihazı ile desteklenmektedir.


protez-ortez

Erişkinlerde skolyoz

Erişkin skolyozu hastalarında egzersiz ile birlikte korse tedavisi de uygulanabilir. Ancak korse tedavisi egzersiz ve fizik tedaviye yardımcı bir yöntem olarak, kısa vadeli bir süre için düşünülmelidir.Bu konuda korseleme işlemi hazır ürün gruplarımızda ve Lyon A.R.T metodu ile yapılmaktadır.


protez-ortez

Kifoz

Kifoz, kamburluk olarak da bilinen, omurganın öne doğru eğilmesiyle ortaya çıkan bir omurga deformitesidir.Postural Kifoz,Travmatik Kifoz,Scheuermann kifozu(Yapısal kifoz) çeşitleridir.Yine merkezimizde bu deformitelerin görüldüğü bireylerde hiperekstansiyon korse uygulamaları yapılmaktadır.

Protez, Ortez ankara

Skolyoz, Tabanlık ankara

Yürüme Analizi, Dafo ankara

diz altı protez, diz üstü protez

Korse Uygulamaları

Merkezimizde Türkiye’de ilk ve tek 4D Lazer Tarama Sistemi bulunmaktadır. RODIN 4D NEO yazılım programı ile 3 boyutlu korse tasarımı yapılmaktadır. 3 boyutlu korse dizaynı Schort egzersizlerine ve Rigo sınıflandırılmasına göre tasarlanmış, Gensingen Brace, RSC Brace ve hiperekstansiyon korse uygulamalarımızda kullanılmaktadır.

Bu ortezlerde; skolyozun tipi,hasta ihtiyaçları göz önünde tutularak baskı bölgeleri ve açık alanlar (genişleme bölgeleri) özel olarak Rodin4D C.A.D./C.A.M (bilgisayar destekli tasarım/imalat) sisteminde tasarlanmaktadır.

  • protez-ortez
  • protez-ortez
  • protez-ortez
  • protez-ortez
  • protez-ortez



Uygulamalarda ölçüm ; alçı ölçü yerine bilgisayar destekli 3D tarama sistemi ile temassız,kolay ve hızlı şekilde alınmaktadır.

  • protez-ortez
  • Protez, Ortez ankara

    Skolyoz, Tabanlık ankara

    Yürüme Analizi, Dafo ankara

    diz altı protez, diz üstü protez

Gövde Ortezi Kullanan Çocuklar İçin Tavsiyeler

-Korse altında dikişsiz atlet kullanılmalı. Atlet pamuklu olmalı,mümkünse koltuk altındaki boşluğu korumak için kısa kollu ve yan dikişsiz olmalıdır.Dikişlerin deri üzerinde iz yapmaması için bütünüyle ters yüz edilmelidir.Renksiz saf sabunla yıkanmalı,parfüm kullanılmamalı ve her gün değiştirilmelidir.

-Korse altı terlemeyi önlemek için cilt hijyen bakımı son derece önemlidir.Günlük 10 dakikalık duş kesinlikle gereklidir.Vücut renksiz ve parfümsüz saf sabunla temizlenmelidir

Ortezin Uygulanması

-Ortez duvar önünde ayakta ve bir ayna karşısında veya yatar vaziyette takılabilir.Kontrol esnasında referans çizgilerinin oluşturduğu hatlara sadık kalınmalıdır.Yemeklerden sonra 30 dakika çıkarılmalıdır, doktorun tavsiye ettiği saat süresince düzenli olarak kullanılmalıdır.

--Periyodik olarak 4-6 ay aralıklarla doktora kontrol muayenesi olunmalı ve ''DIERS Formetrik sistem omurga ve duruş analizi'' yapılması tavsiye edilir.

Beslenme

Hızlı büyüme çağında korse kullanan çocuklar günde en az 2 litre su tüketmelidir.

Spor

Korse kullanan çocuklara spor faaliyetleri önerilir.Amaç korse tedavisi sonlandığında korsenin yerine geçecek kasların gücünü korumaktır.Spor faaliyetlerinden sonra iki saat boyunca korsenin giyilmesi gereklidir.

Yatak ve Uyku

Büyüme esnasında korse düzenli olarak kullanılmalıdır (zira büyüme hormonu gece salgılanmaktadır). Standart ortopedik bir yatakta yatılması uygundur.

Korsenizi merkezimizden teslim aldıktan sonra size korseyi tavsiye eden ilgili hekiminize mutlaka kontrol ettiriniz ve uzman arkadaşların size önerdiği tavsiyelere titizlikle uymanız rica olunur.

Protez ANKARA

Ortez ANKARA

Skolyoz ANKARA

Silikon protez ANKARA

Karbon Ayak Protez ANKARA
diz altı protez ANKARA